Rybářský rozcestník

Okoun po maďarsku

Osolené ryby rozevřené hřbetem nahoru, upečené pokladené lupínky másla a dochucené červenou mletou paprikou.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g okouna
  • 50 g másla
  • 10 g oleje
  • mletá sladká paprka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené okouny narovnáme rozevřené do zapékací mísy
    2. Pokapeme je olejem a poklademe lupínky másla
    3. Zastříkneme vodou a pečeme, v troubě vyhřáté na 180-190 °C doměkka, během pečení okouny pravidelně přeléváme šťávou z výpeku, případně podléváme vodou
    4. Na závěr pečení ryby silně posypeme paprikou a přelijeme šťávou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….