Rybářský rozcestník

Okoun zapečený s rýží

V zapékací misce zapečené kousky okouna spolu s osmahnutou cibulkou, povařenou rýží a rajčaty.

2 náročnost
40 minut
  • 600 g okouna
  • 160 g rýže
  • 80 g másla
  • 8 ks rajčat
  • 2 ks cibule
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobné kousky ryb osolíme a okořeníme pepřem
    2. Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme na části másla
    3. Rýži chvíli povaříme v osolené vodě a přecedíme
    4. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme polovinu rýže, na ni poklademe ryby, kolečka cibule a plátky rajčat, povrch posypeme druhou částí rýže
    5. Na závěr přidáme kousky másla a zapékáme, v troubě vyhřáté na 200 °C tak dlouho, až bude rýže měkká.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

    Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím