Rybářský rozcestník

Polévka z tresky

Lehká a lahodná rybí polévka, která v létě osvěží.

1 náročnost
30 minut
  • 250 g tresky
  • 400 g rajčat
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička kari koření
  • 3 ks malých cuket
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks cibule
  • 1 l rybího vývaru
  • hladká mouka na obalení
  • mletý pepř
  • sůl
  • K podávání:
  • 4 lžíce majonézy ochucené česnekem
  • 8 ks plátků bagety
  • Příprava

    1. Rybu opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme, rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a omytou cuketu také nakrájíme na plátky
    2. V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule a oloupané, na jemno nasekané stroužky česneku
    3. Přidáme nakrájenou cuketu, kari koření, krátce podusíme, přilijeme rybí vývar a polévku 10 minut vaříme
    4. Mezitím kousky tresky obalíme v hladké mouce a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran
    5. Pak do polévky přidáme nakrájená rajčata, krátce prohřejeme, osolíme, opepříme a přidáme opečenou rybu
    6. Plátky bagety potřeme ochucenou majonézou a podáváme k polévce.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím