Rybářský rozcestník

Lososový krém II.

Tato skvělá rybí polévka nadchne každého gurmána a labužníka. Kousky lososa opečené na pánvi, povařené spolu s brambory, zalité vodou, měkké rozmixované. Polévka nakonec zjemněná smetanou, dochucená, servírovaná ozdobená opečenými krutony chleba a petrželkou.

2 náročnost
45 minut
Lososový krém II.
  • 300 g lososa
  • 0,7 l vody
  • 2 dl sladké smetany
  • 2 ks brambory
  • 1 ks cibule
  • plátky toastového chleba
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa zbavíme kůže, opláchneme a nakrájíme na kostičky
    2. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli osmahneme, přidáme polovinu nakrájeného lososa, krátce opečeme
    3. Směs zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a vaříme pokud brambory nezměknou
    4. Uvařenou směs necháme vychladnout, pak ji v mixéru rozmixujeme na hladký krém
    5. Krém nalijeme nazpátek do čistého hrnce, přidáme smetanu, zbytek nakrájeného lososa, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a krátce povaříme
    6. Lososový krém nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kostičky opečeného toastového chleba, podáváme.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Devadesát tun ryb z Buňkova na Pardubicku musí zlikvidovat kvůli viru

    Ryby v rybníce Buňkov v Břehách na Pardubicku jsou nakažené herpes virem. Není přenosný na člověka, ale mohl by se rozšířit do dalších chovů. Veterináři proto nařídili usmrcení ryb z celé chovné plochy. Výlov začne ve středu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím