Rybářský rozcestník

Lososový krém II.

Tato skvělá rybí polévka nadchne každého gurmána a labužníka. Kousky lososa opečené na pánvi, povařené spolu s brambory, zalité vodou, měkké rozmixované. Polévka nakonec zjemněná smetanou, dochucená, servírovaná ozdobená opečenými krutony chleba a petrželkou.

2 náročnost
45 minut
Lososový krém II.
  • 300 g lososa
  • 0,7 l vody
  • 2 dl sladké smetany
  • 2 ks brambory
  • 1 ks cibule
  • plátky toastového chleba
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa zbavíme kůže, opláchneme a nakrájíme na kostičky
    2. V hrnci rozehřejeme máslo, cibuli osmahneme, přidáme polovinu nakrájeného lososa, krátce opečeme
    3. Směs zalijeme vodou, přidáme nakrájené brambory a vaříme pokud brambory nezměknou
    4. Uvařenou směs necháme vychladnout, pak ji v mixéru rozmixujeme na hladký krém
    5. Krém nalijeme nazpátek do čistého hrnce, přidáme smetanu, zbytek nakrájeného lososa, ochutíme citronovou šťávou, pepřem, solí a krátce povaříme
    6. Lososový krém nalijeme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kostičky opečeného toastového chleba, podáváme.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím