Rybářský rozcestník

Smažené filety z kapra

Základní recept na smažené porce ryby připravené z filetů z kapra.

2 náročnost
50 minut
Smažené filety z kapra
  • 1 ks kapra
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Na obalení:
  • 300 g strouhanky
  • 200 g hladké mouky
  • 1-2 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Z vykuchaného a očištěného kapra odřízneme podél páteře filety, nejlépe filetovací nůž vedeme těsně podél žeberních kostí
    2. Filety opláchneme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 3 až 5 cm silné proužky
    3. Připravené porce obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak v mírně osolených vejcích a nakonec ve ve strouhance
    4. Smažíme je v rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Žaberní kosti můžeme ponechat a pomocí kleští na porcování kuřat jen kapra přepůlit, a odstranit hřbetní ploutev. Podél kostí šikmo nařežeme jednotlivé porce a pak dále postupujeme podle receptu. Výhoda této úpravy je, že filety drží na kosti a nerozpadají se!

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím