Rybářský rozcestník

Smažené filety z kapra

Základní recept na smažené porce ryby připravené z filetů z kapra.

2 náročnost
50 minut
Smažené filety z kapra
  • 1 ks kapra
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • olej na smažení
  • Na obalení:
  • 300 g strouhanky
  • 200 g hladké mouky
  • 1-2 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Z vykuchaného a očištěného kapra odřízneme podél páteře filety, nejlépe filetovací nůž vedeme těsně podél žeberních kostí
    2. Filety opláchneme, osušíme utěrkou a nakrájíme na 3 až 5 cm silné proužky
    3. Připravené porce obalíme v klasickém trojobalu, tedy nejprve v mouce, pak v mírně osolených vejcích a nakonec ve ve strouhance
    4. Smažíme je v rozpáleném oleji pěkně dozlatova.

    Doporučení

    Žaberní kosti můžeme ponechat a pomocí kleští na porcování kuřat jen kapra přepůlit, a odstranit hřbetní ploutev. Podél kostí šikmo nařežeme jednotlivé porce a pak dále postupujeme podle receptu. Výhoda této úpravy je, že filety drží na kosti a nerozpadají se!

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chytání ryb z lodi

    Díky loďce máme možnost dopravit se na lovné místo, které není přístupné ze břehu a tak tato místa nejsou prochytaná rybáři, to je asi největší výhoda chytání ryb z lodí. Také díky driftování dokážeme z lodě pokrýt větší kvadrant vody, než při pouhém pohybu po břehu. A to nemluvím a romantice, adrenalinu a dalších výhodách při chytání ryb z lodí.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím