Rybářský rozcestník

Vařené plotice

Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g plotice nebo jiné bílé ryby
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 6 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 0,5 l vody
  • ocet
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Na kečupové máslo:
  • 40 g másla
  • 10 g kečupu
  • alobal
  • Příprava

    1. Kolečka očištěné kořenové zeleniny, cibuli a koření zalijeme octem okyselenou vodou
    2. Vše asi 20 minut povaříme, pak do vývaru vložíme osolené porce ryby, pokud nejsou ryby úplně ponořeny, dolijeme vývar horkou vodou
    3. Plotice uvaříme doměkka
    4. Jednotlivé porce ryby vyskládáme na předehřáté talíře, poklademe je kousky kečupoého másla a obložíme plátky citrónu.

    Příprava kečupového másla:
    Změklé máslo utřeme s kečupem, pak ho vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím