Rybářský rozcestník

Vařené plotice

Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g plotice nebo jiné bílé ryby
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 6 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 0,5 l vody
  • ocet
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Na kečupové máslo:
  • 40 g másla
  • 10 g kečupu
  • alobal
  • Příprava

    1. Kolečka očištěné kořenové zeleniny, cibuli a koření zalijeme octem okyselenou vodou
    2. Vše asi 20 minut povaříme, pak do vývaru vložíme osolené porce ryby, pokud nejsou ryby úplně ponořeny, dolijeme vývar horkou vodou
    3. Plotice uvaříme doměkka
    4. Jednotlivé porce ryby vyskládáme na předehřáté talíře, poklademe je kousky kečupoého másla a obložíme plátky citrónu.

    Příprava kečupového másla:
    Změklé máslo utřeme s kečupem, pak ho vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?