Rybářský rozcestník

Vařené plotice

Plotice, nebo jiné bílé ryby, vařené s kořenovou zeleninou, servírované s kečupovým máslem a plátky citrónu.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g plotice nebo jiné bílé ryby
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 6 ks zrnek černého pepře
  • 4 ks zrnka nového koření
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 0,5 l vody
  • ocet
  • sůl
  • plátky citrónu na ozdobu
  • Na kečupové máslo:
  • 40 g másla
  • 10 g kečupu
  • alobal
  • Příprava

    1. Kolečka očištěné kořenové zeleniny, cibuli a koření zalijeme octem okyselenou vodou
    2. Vše asi 20 minut povaříme, pak do vývaru vložíme osolené porce ryby, pokud nejsou ryby úplně ponořeny, dolijeme vývar horkou vodou
    3. Plotice uvaříme doměkka
    4. Jednotlivé porce ryby vyskládáme na předehřáté talíře, poklademe je kousky kečupoého másla a obložíme plátky citrónu.

    Příprava kečupového másla:
    Změklé máslo utřeme s kečupem, pak ho vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.