Rybářský rozcestník

Kapr v alobalu

V alobalu upečené porce kapra, servírované s citrónovým máslem.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • citrónová šťáva
  • máslo
  • alobal
  • olej
  • sůl
  • Citrónové máslo:
  • 100 g másla
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička strouhané citrónové kůry
  • špetka soli
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a potřeme rozehřátým máslem
    2. Dostatečně velké kusy alobalu potřeme olejem a jednotlivé porce do nich zabalíme tak, aby během pečení nemohla unikat šťáva ani pára
    3. Zabalenou rybu položíme na mřížku, vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15-20 minut
    4. Upečené porce kapra klademe na talíř i s alobalem, který pootevřeme a na každou porci položíme dvě kolečka citrónového másla
    5. Ihned podáváme.

    Příprava citrónového másla:
    Změklé máslo utřeme do pěny, ochutíme, necháme chvilku v chladnu a potom pomocí alobalu vytvarujeme váleček a necháme v chladničce ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….