Rybářský rozcestník

Salát ze slanečků

Směs stejně velkých kousků upravených slanečků a vařených brambor, promíchaná s marinádou.

1 náročnost
15 minut
+ 24 hodin máčení  
  • Rozpis na 1 kg:
  • 400 g slanečků s hlavami
  • 650 g loupaných brambor
  • 160 g slanečkové marinády
  • 50 g mléka
  • 30 g octa
  • 20 g vody nebo nálevu z okurek
  • 0,5 g mletého černého pepře
  • Příprava

    1. Dobře očištěné, oloupané a vykostěné slanečky omyjeme v tekoucí studené vodě a dáme do studeného syrového mléka, kde je necháme nejméně 24 hodin máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl
    2. Takto připravené slanečky a vychladlé vařené oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kostky
    3. Přidáme marinádu rozmíchanou s octem, pepřem a nálevem z okurek a směs dobře promícháme.

    Poznámka

    Recept na slanečkovou marinádu najdete pod názvem: Slanečková marináda.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím