Rybářský rozcestník

Salát ze slanečků

Směs stejně velkých kousků upravených slanečků a vařených brambor, promíchaná s marinádou.

1 náročnost
15 minut
+ 24 hodin máčení  
  • Rozpis na 1 kg:
  • 400 g slanečků s hlavami
  • 650 g loupaných brambor
  • 160 g slanečkové marinády
  • 50 g mléka
  • 30 g octa
  • 20 g vody nebo nálevu z okurek
  • 0,5 g mletého černého pepře
  • Příprava

    1. Dobře očištěné, oloupané a vykostěné slanečky omyjeme v tekoucí studené vodě a dáme do studeného syrového mléka, kde je necháme nejméně 24 hodin máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl
    2. Takto připravené slanečky a vychladlé vařené oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kostky
    3. Přidáme marinádu rozmíchanou s octem, pepřem a nálevem z okurek a směs dobře promícháme.

    Poznámka

    Recept na slanečkovou marinádu najdete pod názvem: Slanečková marináda.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?