Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr vařený

V mořidle povařené porce kapra vhodné jako doplněk salátů.

2 náročnost
40 minut
  • 1 kg kapra
  • 100 g cibule
  • 0,5 l vody
  • 1 dl octa
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce a osolíme
    2. Uvaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme na okraj plotny, vložíme rybu a uvaříme ji na mírném ohni doměkka
    3. Měkkou rybu opatrně vyjmeme na salátovou mísu
    4. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/4, zalijeme jím rybu tak, aby byla potopena a necháme vychladnout
    5. K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

    Doporučení

    – Rybu můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím