Rybářský rozcestník

Grilované žraločí steaky s máslem

Marinované steaky ze žraloka, grilované na roštu, servírované spolu s bylinkovým máslem.

1 náročnost
25 minut
+ 30 minut marinování  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g žraločích steaků
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžičky grilovacího koření nebo koření na ryby
  • 2 ks citróny
  • Na bylinkové máslo:
  • 100 g změklého másla
  • 12 g koření na bylinkové máslo
  • 1 lžíce nadrobno nasekané červené papriky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • alobal
  • Příprava

    1. Rybí steaky posypeme grilovacím kořením a pokapeme šťávou z 1 ks citrónu, necháme v lednici aspoň 30 minut marinovat
    2. Máslo promícháme s kořením, nasekanou pažitkou a paprikou, vytvoříme z něj váleček, zabalíme ho do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky
    3. Žraločí steaky grilujeme na rozpáleném roštu, z obou stran, dozlatova
    4. Kolečka z jednoho citrónu grilujeme spolu s plátky rybího masa
    5. Jednotlivé porce servírujeme s kolečky bylinkového másla a grilovaným citrónem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!