Rybářský rozcestník

Syrakuská rybí polévka

Rybí polévka, z různých druhů ryb, připravená v troubě. Recept z Itálie.

2 náročnost
95 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g různých ryb
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks řapík celeru (nebo kousek bulvy celeru)
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby očistíme, odřízneme hlavy a kůži, vykostíme
    2. Hlavy, kůži, kosti zalijeme jedním litrem a dvěma decilitry vody a vaříme asi půl hodiny
    3. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce
    4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer, petrželku, rozetřený česnek, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, olej, víno, sůl, pepř a tolik procezeného vývaru, aby přísady byly právě potopené
    5. Přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dáme na 40 minut do horké trouby
    6. Před podáváním odstraníme bobkový list a doplníme vývarem.

    Doporučení

    Příloha: Opečený chleba.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím