Rybářský rozcestník

Syrakuská rybí polévka

Rybí polévka, z různých druhů ryb, připravená v troubě. Recept z Itálie.

2 náročnost
95 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g různých ryb
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks řapík celeru (nebo kousek bulvy celeru)
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby očistíme, odřízneme hlavy a kůži, vykostíme
    2. Hlavy, kůži, kosti zalijeme jedním litrem a dvěma decilitry vody a vaříme asi půl hodiny
    3. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce
    4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer, petrželku, rozetřený česnek, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, olej, víno, sůl, pepř a tolik procezeného vývaru, aby přísady byly právě potopené
    5. Přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dáme na 40 minut do horké trouby
    6. Před podáváním odstraníme bobkový list a doplníme vývarem.

    Doporučení

    Příloha: Opečený chleba.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!