Rybářský rozcestník

Syrakuská rybí polévka

Rybí polévka, z různých druhů ryb, připravená v troubě. Recept z Itálie.

2 náročnost
95 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 800 g různých ryb
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 6 ks rajčat
  • 1 ks řapík celeru (nebo kousek bulvy celeru)
  • 1 ks stroužek česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby očistíme, odřízneme hlavy a kůži, vykostíme
    2. Hlavy, kůži, kosti zalijeme jedním litrem a dvěma decilitry vody a vaříme asi půl hodiny
    3. Rybí maso nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce
    4. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celer, petrželku, rozetřený česnek, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, olej, víno, sůl, pepř a tolik procezeného vývaru, aby přísady byly právě potopené
    5. Přiklopíme těsně přiléhající pokličkou a dáme na 40 minut do horké trouby
    6. Před podáváním odstraníme bobkový list a doplníme vývarem.

    Doporučení

    Příloha: Opečený chleba.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím