Rybářský rozcestník

Halászlé

Maďarská rybí polévka, která má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, nesmí chybět štika, kapr úhoř, jinde se do polévky přidávají rajčata a jako zavářka krupicové noky. Tento recept je na halászlé pouze z kapřího masa.

2 náročnost
70 minut
Halászlé
  • 1-1,5 kg vykuchaného kapra + hlava, ocas a páteř
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks cibule
  • 0,3 l zakysané smetany
  • červená mletá paprika
  • celý pepř i mletý pepř
  • hladká mouka
  • máslo
  • ocet
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kapra vyřežeme menší kousky masa bez kostí, obalíme v hladké mouce, opečeme na másle a dáme stranou
    2. Zbytek ryby, hlavu, páteř, ocas nakrájíme a dáme vařit, přidáme celou cibuli, 2 lžíce octa, sůl a 6 zrnek celého pepře, když je maso měkké, vývar scedíme, z uvařeného masa odstraníme drobné kůstky a dáme stranou
    3. Cibuli nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a na másle osmahneme, zalijeme scezeným rybím vývarem, přidáme červenou mletou papriku, mletý pepř a vaříme 5-10 minut, než zelenina změkne, pak zmírníme oheň a polévku zalijeme zakysanou smetanou
    4. Nakonec do polévky vložíme obrané rybí maso z vývaru
    5. Polévku nalijeme do talířů, přidáme opečené kousky masa a podáváme.

    Poznámka

    Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Maroune

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím