Rybářský rozcestník

Slávky po námořnicku

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Ze severu na jih, ze západu na východ. Tentokráte tu máme recept z Belgie. Připravte si pro Čechy netradiční slávky a pěkně po námořnicku. Původní název receptu: Moule a la Mariniere

2 náročnost
20 minut
Moule a la Mariniere – Slávky po námořnicku
  • Rozpis na 4 porce:
  • 2 kg slávek
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červená cibule
  • 1 dcl bílého vína
  • 1 lžíce másla
  • 1 svazek plocholisté petržele
  • rozmarýn
  • tymián
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Do velkého hrnce nalejeme olej a česnek nasekaný nadrobno, ten zpěníme na oleji, přidáme červenou cibuli, čerstvý rozmarýn a tymián, chvíli restujeme
    2. Přidáme bílé víno, vhodíme slávky a přiklopíme pokličkou, dusíme maximálně 5 min, než se slávky otevřou – ty, které se neotevřou, vyhodíme!
    3. Přidáme větší množství nahrubo nasekané petrželky, zamícháme a můžeme podávat.

    Doporučení

    Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.

    Více informací na: www.zrozeno.eu

    Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU

    Poznámka

    O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.

    Nejčtenější články

    Haltýř z pračky

    Tam, kde je povolený haltýř, tedy bedna na živé rybky, která se pokládá na dno toku, lze ho vyrobit jednoduše ze staré pračky, do které se prádlo dávalo vrchem.

    Stravování u vody – krabičková metoda

    Na delších rybářských výpravách s kusem salámu a instantními polívkami prostě nevystačíme. Do hry se tak dostává tzv. krabičková metoda, tedy doma uvařená jídla uložená po porcích v krabičkách a pak zamrazená. U vody je pak stačí už jen ohřát.

    VIKING – elektrická energie pro vaše dobrodružství

    Tento článek je pro všechny, kteří aspoň jednou chtěli na rybách nabíjet svoje telefony, sonary, nebo si pustit přenosnou televizi a nechtěli pro nabíjení používat standardní a hlučné benzínové generátory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím