Rybářský rozcestník

Polévka z mlíčí

Skvělá polévka z italské kuchyně na využití mlíčí, například z kapra, ale i jiné bílé ryby.

2 náročnost
40 minut
Polévka z mlíčí
Polévka
  • 400 g mlíčí z bílé ryby
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 l vody
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • bazalka
  • houska
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme
    2. Podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme, až jsou rajčata měkká a rozdušená na kaši
    3. Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a opatrně uvaříme, abychom ho nerozvařily
    4. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně přisolíme, opepříme
    5. Horkou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou bazalku a doplníme o opečené kostičky housky.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím