Rybářský rozcestník

Polévka z mlíčí

Skvělá polévka z italské kuchyně na využití mlíčí, například z kapra, ale i jiné bílé ryby.

2 náročnost
40 minut
Polévka z mlíčí
Polévka
  • 400 g mlíčí z bílé ryby
  • 4 ks stroužky česneku
  • 4 ks rajčata
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks cibule
  • 1 dl bílého vína
  • 1 l vody
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • bazalka
  • houska
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a 5 minut podusíme
    2. Podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme, až jsou rajčata měkká a rozdušená na kaši
    3. Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a opatrně uvaříme, abychom ho nerozvařily
    4. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, případně přisolíme, opepříme
    5. Horkou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekanou bazalku a doplníme o opečené kostičky housky.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Bez trochy toho rybářského štěstí to prostě nejde

    Občas člověk zažije příhodu, která se při vyprávění zdá pro ostatní neuvěřitelná, tedy až vylhaná. A přesto je to často pravda. Já vám zde předkládám tři příběhy, které do této kategorie mohu směle zařadit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím