Rybářský rozcestník

Švédská rybí polévka

Chutná, přitom jednoduchá, rybí polévka podle receptu ze skandinávské kuchyně. Lze připravit jak z ryb mořských, tak ze sladkovodních.

2 náročnost
40 minut
švédskášvédskášvédská
  • 300 g rybích filetů (treska, candát)
  • 300 g brambor
  • 200 g metany na vaření
  • 1 l zeleninového nebo rybího vývaru
  • 1/2 ks pórku
  • citronová šťáva
  • bílý pepř
  • petrželka
  • máslo
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytý pórek nakrájíme na kolečka, osmahneme na másle.
    2. Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, nakrájené brambory na kostičky, osolíme, okmínujeme, vaříme do měkka.
    3. Když jsou brambory měkké, rozmixujeme tyčovým mixérem, ne ale na hladký krém a přidáme kousky ryby, nasekaný kopr a petrželku, vaříme 5 minut.
    4. Nakonec polévku zjemníme smetanou, dochutíme citronovou šťávou, bílým pepřem a solí.
    5. Na talíři posypeme nasekaným koprem a petrželkou.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….