1,5 l rybího vývaru
300 g rybích filetů (treska, candát)
150 g mražených krevetek
100 g žampionů
100 g mrkve
100 g pórku
1 balíček (25 g) čínských nudlí
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce čerstvého nasekaného koriandru
1 lžička nastrouhané zázvoru
2 ks stroužky česneku
1 ks chilli paprička
citronová šťáva
olej
Příprava
- Na rozehřátém oleji necháme rozvonět najemno nasekaný česnek, chilli, nastrouhaný zázvor, zalijeme vývarem, přivedeme k varu. Ztlumíme plamen, přidáme na nudličky nakrájený pórek, mrkev, plátky žampionů, přilijeme rybí omáčku, vaříme na mírném plameni 10 minut.
- Do polévky vložíme čínské nudle, nakrájené rybí maso, krevety, vaříme dalších 10 minut.
- Polévku na závěr dochutíme citronovou šťávou, případně ještě rybí omáčkou, teplou polévku v miskách posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek