Rybářský rozcestník

Avokádový salát s krevetami

Salát z vařených krevet, dužiny avokáda, filátek z grepu a rukoly, ochucený olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu.

1 náročnost
30 minut
  • 8 ks vařených krevet
  • 2 ks avokáda
  • 1 ks grepu
  • 1 ks svazku rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka mletého černého pepře
  • šťáva z 1 citronu
  • šťáva z 1 grepu
  • sůl
  • Příprava

    1. Avokádo opláchneme, vodorovně rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vydlabeme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy, vydlabané misky avokáda potřeme uvnitř citronovou šťávou a dáme stranou
    2. Do mísy k avokádu přidáme očištěné rozpůlené krevety, filátka vykrojená z grepu a opláchnutou okapanou rukolu
    3. Ochutíme solí, mletým pepřem, olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu a zlehka vše promícháme
    4. Připraveným salátem naplníme vydlabané půlky avokáda a podáváme.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Chytání sumců na malých vodách na položenou

    Sumce najdeme skoro všude, tedy nejen na velkých údolních nádržích, pískovnách a řekách, ale také v menších potocích a říčkách. Na malé vodě je však třeba přizpůsobit rybářské nádobíčko podmínkám i velikosti ryb. Ale nenechte se zmást. I v malé louži lze chytnout poměrně velkou rybu.

    Vyvěšená – chytání štik pod špičkou prutu

    Tato metoda lovu štik je vhodná všude tam, kde hned u břehu je dost velká hloubka. Pomocí delšího prutu, většího splávku (kačenky) a živé nástražné rybky plavající pod splávkem, se právě štiky vyhledávající kořist u břehu dají často přemluvit k útoku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím