Rybářský rozcestník

Avokádový salát s krevetami

Salát z vařených krevet, dužiny avokáda, filátek z grepu a rukoly, ochucený olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu.

1 náročnost
30 minut
  • 8 ks vařených krevet
  • 2 ks avokáda
  • 1 ks grepu
  • 1 ks svazku rukoly
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka mletého černého pepře
  • šťáva z 1 citronu
  • šťáva z 1 grepu
  • sůl
  • Příprava

    1. Avokádo opláchneme, vodorovně rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vydlabeme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy, vydlabané misky avokáda potřeme uvnitř citronovou šťávou a dáme stranou
    2. Do mísy k avokádu přidáme očištěné rozpůlené krevety, filátka vykrojená z grepu a opláchnutou okapanou rukolu
    3. Ochutíme solí, mletým pepřem, olivovým olejem smíchaným se šťávou z grepu a zlehka vše promícháme
    4. Připraveným salátem naplníme vydlabané půlky avokáda a podáváme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím