Rybářský rozcestník

Slanečkový salát II.

Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.

1 náročnost
15 minut
+ 3-5 dnů odležení  
Slanečkový salát II.
  • 500 g vymáčených slanečků
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité červené papriky
  • mletý pepř
  • Na nálev:
  • 0,5 dl octa
  • 0,3 dl vody
  • 1 lžíce cukru
  • nové koření
  • bobkový list
  • Příprava

    1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
    2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
    3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.

    Doporučení

    Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím