Rybářský rozcestník

Slanečkový salát II.

Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.

1 náročnost
15 minut
+ 3-5 dnů odležení  
Slanečkový salát II.
  • 500 g vymáčených slanečků
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité červené papriky
  • mletý pepř
  • Na nálev:
  • 0,5 dl octa
  • 0,3 dl vody
  • 1 lžíce cukru
  • nové koření
  • bobkový list
  • Příprava

    1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
    2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
    3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.

    Doporučení

    Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….