Rybářský rozcestník

Slanečkový salát II.

Salát z máčených slanečků, červené masité papriky a cibule dochucený octovým kořeněným nálevem.

1 náročnost
15 minut
+ 3-5 dnů odležení  
Slanečkový salát II.
  • 500 g vymáčených slanečků
  • 4 lžíce oleje
  • 2 ks cibule
  • 1 ks masité červené papriky
  • mletý pepř
  • Na nálev:
  • 0,5 dl octa
  • 0,3 dl vody
  • 1 lžíce cukru
  • nové koření
  • bobkový list
  • Příprava

    1. Slanečky pokrájíme společně s cibulí a paprikou na tenké proužky, posypeme je pepřem, zakápneme olejem a důkladně promícháme
    2. Uvaříme nálev a necháme vychladnout, slanečky se zeleninou nasypeme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem
    3. Uložíme v chladu a po 3-5 dnech konzumujeme s pečivem samotné, nebo jako chuťovku k vychlazenému pivu.

    Doporučení

    Více o máčení slanečků najdete zde: Úprava solených ryb – slanečků.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím