Rybářský rozcestník

Slanečkový salát

Salát z vymáčených slanečků, brambor, cibule a hrášku, ochucený salátovou zálivkou.

1 náročnost
45 minut
+ 8 hodin máčení  
Slanečkový salát - detail
  • 2 ks slanečky
  • 3 ks sterilované kozí rohy
  • 1 ks červené cibule
  • 300 g brambor
  • 200 g mraženého nebo sterilovaného hrášku
  • voda
  • pepř
  • ocet
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Slanečky vykostíme, odřízneme ocas a hlavu, propláchneme je a nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme 8 hodin v lednici vymáčet zbavíme se tak rybího pachu a nadměrné slanosti
    2. Druhý den brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
    3. Nakrájené slanečky vyndáme z mléka, opláchneme vodou a necháme okapat
    4. Studené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenké kroužky, kozí rohy na proužky, přidáme uvařený hrášek a kousky slanečků, vše promícháme
    5. Nakonec salát zakapeme olejem a octem, opepříme, necháme vychladit.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a studeným pivem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím