Salát z vymáčených slanečků, brambor, cibule a hrášku, ochucený salátovou zálivkou.
1. Slanečky vykostíme, odřízneme ocas a hlavu, propláchneme je a nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a necháme 8 hodin v lednici vymáčet zbavíme se tak rybího pachu a nadměrné slanosti
2. Druhý den brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
3. Nakrájené slanečky vyndáme z mléka, opláchneme vodou a necháme okapat
4. Studené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, červenou cibuli na tenké kroužky, kozí rohy na proužky, přidáme uvařený hrášek a kousky slanečků, vše promícháme
5. Nakonec salát zakapeme olejem a octem, opepříme, necháme vychladit.
Podáváme s pečivem a studeným pivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek