Rybářský rozcestník

Salát z vařeného rybího masa

Salát vhodný na zpracování zbytků rybího masa například při filetování. Stačí rybí maso i s kostmi 10 minut povařit a pak odstranit kosti. Smícháním níže uvedených surovin pak vznikne úžasný rybí salát, lepší, než z obchodu!

1 náročnost
30 minut
rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce2rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce1
  • 350-500 g libovolného povařeného rybího masa bez kostí (nesmí se rozpadat!)
  • 1 sklenička nakládané zeleniny (skvělá je Moravanka)
  • 1/2 malé skleničky majonézy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1/2 ks citrónu (šťávy)
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na menší kostičky či nudličky nakrájené (natrhané) vařené rybí maso osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme worcesterskou omáčkou
    2. Přidáme skleničku pikantní nakládané zeleniny například Moravanky i s nálevem (větší kusy zeleniny nakrájíme na malé kousky), jogurt a majonézu, promícháme
    3. Nakonec salát dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, necháme v lednici odležet a důkladně vychladit.

    Doporučení

    Na takto připravený salát používáme zbytky z ryb, co nemají tolik kostí, jako ze sumce, kapra, amura apod. Máme-li menší množství masa, pak můžeme maso zamrazit a salát vyrobit později, až ulovíme další rybu, nebo můžeme udělat salát z menšího množství masa, pak samozřejmě použijeme menší množství ostatních surovin!

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím