Rybářský rozcestník

Salát z vařeného rybího masa

Salát vhodný na zpracování zbytků rybího masa například při filetování. Stačí rybí maso i s kostmi 10 minut povařit a pak odstranit kosti. Smícháním níže uvedených surovin pak vznikne úžasný rybí salát, lepší, než z obchodu!

1 náročnost
30 minut
rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce2rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce1
  • 350-500 g libovolného povařeného rybího masa bez kostí (nesmí se rozpadat!)
  • 1 sklenička nakládané zeleniny (skvělá je Moravanka)
  • 1/2 malé skleničky majonézy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1/2 ks citrónu (šťávy)
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na menší kostičky či nudličky nakrájené (natrhané) vařené rybí maso osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme worcesterskou omáčkou
    2. Přidáme skleničku pikantní nakládané zeleniny například Moravanky i s nálevem (větší kusy zeleniny nakrájíme na malé kousky), jogurt a majonézu, promícháme
    3. Nakonec salát dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, necháme v lednici odležet a důkladně vychladit.

    Doporučení

    Na takto připravený salát používáme zbytky z ryb, co nemají tolik kostí, jako ze sumce, kapra, amura apod. Máme-li menší množství masa, pak můžeme maso zamrazit a salát vyrobit později, až ulovíme další rybu, nebo můžeme udělat salát z měnšího množství masa, pak samozřejmně použijeme menší množství ostatních surovin!

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím