Rybářský rozcestník

Salát z vařeného rybího masa

Salát vhodný na zpracování zbytků rybího masa například při filetování. Stačí rybí maso i s kostmi 10 minut povařit a pak odstranit kosti. Smícháním níže uvedených surovin pak vznikne úžasný rybí salát, lepší, než z obchodu!

1 náročnost
30 minut
rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce2rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce1
  • 350-500 g libovolného povařeného rybího masa bez kostí (nesmí se rozpadat!)
  • 1 sklenička nakládané zeleniny (skvělá je Moravanka)
  • 1/2 malé skleničky majonézy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1/2 ks citrónu (šťávy)
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na menší kostičky či nudličky nakrájené (natrhané) vařené rybí maso osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme worcesterskou omáčkou
    2. Přidáme skleničku pikantní nakládané zeleniny například Moravanky i s nálevem (větší kusy zeleniny nakrájíme na malé kousky), jogurt a majonézu, promícháme
    3. Nakonec salát dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, necháme v lednici odležet a důkladně vychladit.

    Doporučení

    Na takto připravený salát používáme zbytky z ryb, co nemají tolik kostí, jako ze sumce, kapra, amura apod. Máme-li menší množství masa, pak můžeme maso zamrazit a salát vyrobit později, až ulovíme další rybu, nebo můžeme udělat salát z měnšího množství masa, pak samozřejmně použijeme menší množství ostatních surovin!

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím