Rybářský rozcestník

Salát z vařeného rybího masa

Salát vhodný na zpracování zbytků rybího masa například při filetování. Stačí rybí maso i s kostmi 10 minut povařit a pak odstranit kosti. Smícháním níže uvedených surovin pak vznikne úžasný rybí salát, lepší, než z obchodu!

1 náročnost
30 minut
rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce2rybi-salat-z-vyvarene-kostry-sumce1
  • 350-500 g libovolného povařeného rybího masa bez kostí (nesmí se rozpadat!)
  • 1 sklenička nakládané zeleniny (skvělá je Moravanka)
  • 1/2 malé skleničky majonézy
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1/2 ks citrónu (šťávy)
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na menší kostičky či nudličky nakrájené (natrhané) vařené rybí maso osolíme, okořeníme pepřem a pokapeme worcesterskou omáčkou
    2. Přidáme skleničku pikantní nakládané zeleniny například Moravanky i s nálevem (větší kusy zeleniny nakrájíme na malé kousky), jogurt a majonézu, promícháme
    3. Nakonec salát dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, necháme v lednici odležet a důkladně vychladit.

    Doporučení

    Na takto připravený salát používáme zbytky z ryb, co nemají tolik kostí, jako ze sumce, kapra, amura apod. Máme-li menší množství masa, pak můžeme maso zamrazit a salát vyrobit později, až ulovíme další rybu, nebo můžeme udělat salát z měnšího množství masa, pak samozřejmně použijeme menší množství ostatních surovin!

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Rozkoši ukradli záchranářům motory z člunů. Policie prosí o pomoc veřejnost, okradení nabízejí odměnu

    Vodní záchranáři na přehradě Rozkoš na Náchodsku se musí vypořádat s nečekaným problémem. O víkendu jim někdo ukradl dva motory ke člunům a nádrž plnou paliva. Případ vyšetřuje policie. Vodní záchranáři mají jeden větší člun, který zůstal nepoškozený. Aktuálně tedy není ohrožená bezpečnost turistů. I tak ale krádež práci záchranářů komplikuje.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím