Rybářský rozcestník

Rybí vývar

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.

1 náročnost
40 minut
Rybí vývar - základní
  • 1 ks tresčí, lososí nebo jiná rybí hlava a rybí odřezky, kůže a kosti
  • 1 ks bouquet garni nebo 2 ks bobkového listu
  • 1 ks mrkve
  • 1-2 ks řapíky celeru
  • 1-2 ks cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou rybí hlavu a odřezky, kůži a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
    2. Děrovanou lžící odstraňujeme pěnu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme
    3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni asi 30 minut povaříme
    4. Vývar přecedíme a necháme vychladnout
    5. Skladujeme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů.

    Doporučení

    Rybí vývar lze i zamrazit, pak vydrží déle.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím