Rybářský rozcestník

Rybí vývar

Základní rybí vývar vhodný jako polotovar k dalšímu využití.

1 náročnost
40 minut
Rybí vývar - základní
  • 1 ks tresčí, lososí nebo jiná rybí hlava a rybí odřezky, kůže a kosti
  • 1 ks bouquet garni nebo 2 ks bobkového listu
  • 1 ks mrkve
  • 1-2 ks řapíky celeru
  • 1-2 ks cibule
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Omytou rybí hlavu a odřezky, kůži a kosti dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu
    2. Děrovanou lžící odstraňujeme pěnu, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, okořeníme, osolíme
    3. Přikryjeme pokličkou a na středním plameni asi 30 minut povaříme
    4. Vývar přecedíme a necháme vychladnout
    5. Skladujeme v lednici a spotřebujeme do 2 dnů.

    Doporučení

    Rybí vývar lze i zamrazit, pak vydrží déle.

    Nejčtenější články

    Tyrolské dřívko, jeho použití

    Tyrolské dřívko se používá především při vláčení, kdy má za úkol nadzvedávat nástrahu ode dna, díky čemuž se méně vázne. Dřívko při pohybu rozviřuje dno, což často také vyprovokuje dravce k útoku. Metodou vláčení s tyrolským dřívkem cíleně lovíme štiky, candáty, sumce, jelce tlouště a okouny. Podle velikosti nástražní rybky, hloubky lovného místa a síly toku pak volíme velikost tyrolského dřívka a také samotnou montáž.

    Psí granule jako návnada na ryby

    Ano, je to tak, i pomocí psích granulí lze zakrmovat lovné místo. Jen před samotným lovem je lepší si vyzkoušet, jak rychle se ve vodě rozpouštějí. Každé jsou jiné a tak je dobré vědět, jak dlouho trvá, než se rozpadnou ve vodě na prach. Psí granule přidáváme do krmení nejlépe rozmočené. Měli by tvořit maximálně 1/3 z celkového objemu zakrmovací směsi.

    Soukromé revíry versus svazová voda

    Kam vyrazit na ryby? Toť otázka! Český rybář, pokud chce zůstat v tuzemsku, má vlastně jen dvě možnosti. Buď si zvolí vodu svazovou, tedy, pokud má platnou rybářskou povolenku, a vyrazí na revíry, které obhospodařuje ČRS. Druhou možností je zajet si zachytat na nějaký soukromý revír. Ovšem každá s možností má své klady i zápory.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím