Rybářský rozcestník

Rybí vývar s vaječnou sedlinou

2 náročnost
45 minut
  • hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra
  • 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks cibule
  • několik kuliček koriandru
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Na vaječnou sedlinu:
  • 2 ks vejce
  • 1/8 l mléka
  • 1/2 lžičky hladké mouky
  • mletý muškátová květ
  • rostlinný tuk
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Dobře očištěnou hlavu, kosti, ploutve a ocas z kapra dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koriandr
    2. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme, když je maso měkké, polévku přecedíme
    3. Vývar dle chuti přisolíme, vložíme do něj obrané maso z hlavy a na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu
    4. Porce ozdobíme petrželkou a podáváme.

    Příprava vaječné sedliny:

    1. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou
    2. Osolíme, okořeníme, zpestříme jemně posekanou petrželkou a hmotu nalijeme do vymazané ohnivzdorné misky, zaklopíme pokličkou
    3. Ve vodní lázni v troubě necháme sedlinu ztuhnout
    4. Hotovou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na kostičky a rozdělíme na talíře, přeléváme vývarem.

    Poznámka

    Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím