Rybářský rozcestník

Rybí vývar s vaječnou sedlinou

2 náročnost
45 minut
  • hlava, kosti, ploutve a ocas z jednoho kapra
  • 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 ks stroužku česneku
  • 1 ks cibule
  • několik kuliček koriandru
  • petrželka
  • voda
  • sůl
  • Na vaječnou sedlinu:
  • 2 ks vejce
  • 1/8 l mléka
  • 1/2 lžičky hladké mouky
  • mletý muškátová květ
  • rostlinný tuk
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Dobře očištěnou hlavu, kosti, ploutve a ocas z kapra dáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájenou, očištěnou zeleninu, rozpůlenou cibuli, česnek, sůl a koriandr
    2. Zalijeme osolenou vodou a zvolna vaříme, když je maso měkké, polévku přecedíme
    3. Vývar dle chuti přisolíme, vložíme do něj obrané maso z hlavy a na kostičky nakrájenou vaječnou sedlinu
    4. Porce ozdobíme petrželkou a podáváme.

    Příprava vaječné sedliny:

    1. Vejce rozšleháme s mlékem a moukou
    2. Osolíme, okořeníme, zpestříme jemně posekanou petrželkou a hmotu nalijeme do vymazané ohnivzdorné misky, zaklopíme pokličkou
    3. Ve vodní lázni v troubě necháme sedlinu ztuhnout
    4. Hotovou vyklopíme na prkénko, nakrájíme na kostičky a rozdělíme na talíře, přeléváme vývarem.

    Poznámka

    Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím