Rybářský rozcestník

Tuňák zapékaný (Maguro – jaki)

Asijský pokrm na plátky z tuňáka, zapečené spolu s kolečky citrónu, cukru, sójové omáčky …

2 náročnost
40 minut
  • 500 g tuňáka
  • 1 dl koňaku
  • 1 ks oloupaného citrónu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme je koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí
    2. Na rybu ještě vyskládáme kolečka citrónu zbavené kůry
    3. Pokrm dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, hned, jak šťáva začne vařit, plátky citrónu otočíme
    4. Zapékáme asi 20-30 minut.

    Doporučení

    Takto zapečené plátky tuňáka podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Pečivo v zátěži

    I když jde o takovou „blbůstku“, často mě právě takto vytuněná zátěž přinesla záběr. Pečivo, umístěné v oku olova, umí nalákat k háčku pěkné ryby včetně kaprů. A pokud nemáte po ruce kus rohlíku či chleba, zkuste zátěž naládovat například kouskem obalovací pasty.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím