Rybářský rozcestník

Tuňák zapékaný (Maguro – jaki)

Asijský pokrm na plátky z tuňáka, zapečené spolu s kolečky citrónu, cukru, sójové omáčky …

2 náročnost
40 minut
  • 500 g tuňáka
  • 1 dl koňaku
  • 1 ks oloupaného citrónu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Příprava

    1. Do ohnivzdorné zapékací misky vymazané olejem urovnáme plátky tuňáka a zalijeme je koňakem, sójovou omáčkou, posypeme cukrem a solí
    2. Na rybu ještě vyskládáme kolečka citrónu zbavené kůry
    3. Pokrm dáme do vyhřáté trouby na 200 °C, hned, jak šťáva začne vařit, plátky citrónu otočíme
    4. Zapékáme asi 20-30 minut.

    Doporučení

    Takto zapečené plátky tuňáka podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na závod Neratovický sumec 2022

    Místní organizace Neratovice zved na rybářský závod „Neratovický sumec 2022“, který se koná 23. – 25. 9. 2022 na revíru Labe 16M – Mlékojedy pískovna….