Na tuku, cibulce a feferonce pokladené porce kapra, okořeněné, potřené hořčicí, podlité vodou, podušené doměkka, servírovaní spolu s omáčkou dochucenou citronovou šťávou.
2 náročnost
50 minut
Kapr na karí koření po indicku
1000 g kapra
60 g tuku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 ks středně velké cibule
1 ks feferonky
citronová šťáva
karí koření
zázvor
kmín
voda
sůl
Příprava
Na drobno nakrájenou cibuli a feferonku krátce orestujeme na tuku
Porce kapra osolíme, okořeníme kmínem, zázvorem a karí kořením, potřeme hořčicí, položíme na cibulku s feferonkou, pak porce ryby mírně podlijeme teplou vodou
Zvolna, pod pokličkou, dusíme doměkka
Hotové porce kapra opatrně vyndáme, základ dochutíme citronovou šťávou, nejlépe ihned podáváme.
Doporučení
Podáváme například s vařenou rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.
Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….
Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.