Na tuku, cibulce a feferonce pokladené porce kapra, okořeněné, potřené hořčicí, podlité vodou, podušené doměkka, servírovaní spolu s omáčkou dochucenou citronovou šťávou.
2 náročnost
50 minut
Kapr na karí koření po indicku
1000 g kapra
60 g tuku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 ks středně velké cibule
1 ks feferonky
citronová šťáva
karí koření
zázvor
kmín
voda
sůl
Příprava
Na drobno nakrájenou cibuli a feferonku krátce orestujeme na tuku
Porce kapra osolíme, okořeníme kmínem, zázvorem a karí kořením, potřeme hořčicí, položíme na cibulku s feferonkou, pak porce ryby mírně podlijeme teplou vodou
Zvolna, pod pokličkou, dusíme doměkka
Hotové porce kapra opatrně vyndáme, základ dochutíme citronovou šťávou, nejlépe ihned podáváme.
Doporučení
Podáváme například s vařenou rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Filety z jakékoli oblíbené ryby naplněné slaninovým špalíčkem a hustě posypané šalvějí. Zapečené se žampiony, cibulí a mrkví, nakonec zalité bílým vínem.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.