Rybářský rozcestník

Krmítková směs – feeder speciál

Lákavá směs vhodná do feederových krmítek skvělá pro kaprovité ryby. Pro zatraktivnění je nastavená masnými červy a partiklem.

1 náročnost
20 minut
+ doba máčení a vaření partiklu  
  • 1 kg řepky
  • 0,5 kg konopného semínka
  • 0,5 kg masokostní moučky
  • 0,5 kg krevní moučky
  • 2-3 hrnky partiklu (konopná či lněná semínka, kukuřice ...)
  • 1-2 kelímky masných červů
  • gluten (lepek) jako pojivo
  • + voda na zvlhčení u vody
  • Příprava

    1. Řepku spolu s konopným semínkem pomeleme na jemno
    2. Do pomleté směsi přidáme obě moučky, vše spolu důkladně promícháme
    3. Uvařený partikl necháme důkladně okapat, zamícháme ho do směsi
    4. Těsně před chytáním přidáme gluten a červy, směs zvlhčíme a můžeme začít chytat.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím