Rybářský rozcestník

Krmítková směs – feeder speciál

Lákavá směs vhodná do feederových krmítek skvělá pro kaprovité ryby. Pro zatraktivnění je nastavená masnými červy a partiklem.

1 náročnost
20 minut
+ doba máčení a vaření partiklu  
  • 1 kg řepky
  • 0,5 kg konopného semínka
  • 0,5 kg masokostní moučky
  • 0,5 kg krevní moučky
  • 2-3 hrnky partiklu (konopná či lněná semínka, kukuřice ...)
  • 1-2 kelímky masných červů
  • gluten (lepek) jako pojivo
  • + voda na zvlhčení u vody
  • Příprava

    1. Řepku spolu s konopným semínkem pomeleme na jemno
    2. Do pomleté směsi přidáme obě moučky, vše spolu důkladně promícháme
    3. Uvařený partikl necháme důkladně okapat, zamícháme ho do směsi
    4. Těsně před chytáním přidáme gluten a červy, směs zvlhčíme a můžeme začít chytat.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím