Rybářský rozcestník

Tuňáková pomazánka

V mixéru rozmixovaná konzerva tuňáka i se šťávou spolu s česnekem, máslem, hořčicí a cibulí, pomazánka dochucená citronovou šťávou, pepřem a solí.

1 náročnost
15 minut
Tuňáková pomazánka - Vargová
  • 1 ks (185 g) konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 zarovnaná lžíce hořčice
  • 50 g másla
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • pár kapek citronové šťávy
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Konzervu tuňáka i se šťávou rozmixujeme v nádobě mixéru spolu s hořčicí a oloupanými stroužky česneku
    2. Postupně, opatrně, na nejmenší rychlost zamixujeme do hmoty také máslo, pozor, aby se nesrazilo!
    3. Přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí, již jen ručně zamícháme
    4. Nakonec pomazánku necháme v lednici vychladit.

    Poznámka

    Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?