Rybářský rozcestník

Tuňáková pomazánka

V mixéru rozmixovaná konzerva tuňáka i se šťávou spolu s česnekem, máslem, hořčicí a cibulí, pomazánka dochucená citronovou šťávou, pepřem a solí.

1 náročnost
15 minut
Tuňáková pomazánka - Vargová
  • 1 ks (185 g) konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1 zarovnaná lžíce hořčice
  • 50 g másla
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks menší cibule
  • pár kapek citronové šťávy
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Konzervu tuňáka i se šťávou rozmixujeme v nádobě mixéru spolu s hořčicí a oloupanými stroužky česneku
    2. Postupně, opatrně, na nejmenší rychlost zamixujeme do hmoty také máslo, pozor, aby se nesrazilo!
    3. Přidáme oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli, citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí, již jen ručně zamícháme
    4. Nakonec pomazánku necháme v lednici vychladit.

    Poznámka

    Další skvělé recepty od paní Ivy Vargové, autorky tohoto textu i fotografie, najdete na její stránce zde: Pečené, varené s Ivou.

    Nejčtenější články

    Háček v prstě, či jiné části těla, jak ho dostat ven?

    Není větší nepříjemnosti u vody při chytání ryb, než když si rybář zarazí háček hluboko do prstu, či dokonce do jiné části těla. Pak je každá rada drahá, co v tu chvíli dělat. Zabalit nádobíčko a vyrazit ihned na pohotovost, nebo se pokusit háček si sám vytáhnout hned u vody? Ano, někdy si můžeme pomoci sami.

    Výroba zakrmovacího praku z petláhve

    Zakrmovací prak se používá především na dopravení koulí připravených z lepivé zakrmovací směsi na lovné místo. Je to šikovná pomůcka především pro kapráře. Dá se koupit, ovšem jeho cena je, ve většině rybářských obchodů, poměrně vysoká. Přitom se dá vyrobit téměř bez nákladů, jen z toho, co najdete doma.

    Jak nastražit tvrdé pelety na háček, které nemají dírku?

    Chytání na peletky je především u krátkodobého lovu ryb často úspěšnější, než na kuličky boilies, proto patří mezi oblíbené nástrahy. Ovšem jak je nastražit, když jsou moc tvrdé a nemají dírku, aby se mohly navázat na přívěs pod háček stejně, jako boilie koule?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím