Rybářský rozcestník

Ryby smažené v těstíčku

Kuchyňsky upravené rybí maso obalené v těstíčku ze sněhu z bílků, žloutků smíchaných s pivem a moukou, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Ryby smažené v těstíčku
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g kuchyňsky upraveného rybího masa
  • 150 g hladké mouky
  • 125 ml piva
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Příprava

    1. Rybí maso nakrájíme na jednotlivé filety, osolíme je a okořeníme pepřem
    2. Vajíčka naklepneme a oddělíme žloutky a bílky, žloutky rozšleháme s pivem, pak přimícháme mouku
    3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh z bílků, ten zamícháme do těstíčka
    4. Rybí filety protáhneme těstíčkem a postupně usmažíme na pánvi v rozpáleném tuku.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso servírujeme například s bramborovou kaší nešbo s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….