Rybářský rozcestník

Ryby smažené v těstíčku

Kuchyňsky upravené rybí maso obalené v těstíčku ze sněhu z bílků, žloutků smíchaných s pivem a moukou, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Ryby smažené v těstíčku
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g kuchyňsky upraveného rybího masa
  • 150 g hladké mouky
  • 125 ml piva
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Příprava

    1. Rybí maso nakrájíme na jednotlivé filety, osolíme je a okořeníme pepřem
    2. Vajíčka naklepneme a oddělíme žloutky a bílky, žloutky rozšleháme s pivem, pak přimícháme mouku
    3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh z bílků, ten zamícháme do těstíčka
    4. Rybí filety protáhneme těstíčkem a postupně usmažíme na pánvi v rozpáleném tuku.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso servírujeme například s bramborovou kaší nešbo s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!