Rybářský rozcestník

Ryby smažené v těstíčku

Kuchyňsky upravené rybí maso obalené v těstíčku ze sněhu z bílků, žloutků smíchaných s pivem a moukou, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
Ryby smažené v těstíčku
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g kuchyňsky upraveného rybího masa
  • 150 g hladké mouky
  • 125 ml piva
  • 2 ks vejce
  • pepř
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Příprava

    1. Rybí maso nakrájíme na jednotlivé filety, osolíme je a okořeníme pepřem
    2. Vajíčka naklepneme a oddělíme žloutky a bílky, žloutky rozšleháme s pivem, pak přimícháme mouku
    3. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh z bílků, ten zamícháme do těstíčka
    4. Rybí filety protáhneme těstíčkem a postupně usmažíme na pánvi v rozpáleném tuku.

    Doporučení

    Takto upravené rybí maso servírujeme například s bramborovou kaší nešbo s bramborovým salátem.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím