Rybářský rozcestník

Rybí pomazánka s pórkem a sterilovanou paprikou

Chutná, přitom jednoduchá pomazánka, kterou můžeme připravit jak z uvařeného masa sladkovodních, tak i mořských ryb. Z kapra, sumce, či například tresky.

2 náročnost
15 minut
+ doba odležení  
Rybírybírybí
  • 400 g uvařeného rybího masa (kapr, sumec, treska atd.)
  • 150 g sterilované papriky
  • 150 g pórku
  • 100 g majonézy
  • 4 lžíce láku z paprik
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • cherry rajčátka na ozdobu
  • Příprava

    1. Rybí maso uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme, necháme vychladnout. Rozebereme na lupínky, kostičky odstraníme, vidličkou rozmělníme na drobné kousky.
    2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, v cedníku spaříme vařící vodou, necháme okapat a vychladnout.
    3. K rybímu masu přidáme kolečka pórku a proužky sterilované papriky, přidáme 4 lžíce nálevu z paprik, promícháme, necháme vsáknout lák, hodinu necháme odležet.
    4. Nakonec promícháme s majolkou, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.

    Doporučení

    Mažeme na pečivo, chléb, či toastový chléb, ozdobíme nakrájenými cherry rajčátky.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.