2 náročnost
15 minut
+ doba odležení
400 g uvařeného rybího masa (kapr, sumec, treska atd.)
150 g sterilované papriky
150 g pórku
100 g majonézy
4 lžíce láku z paprik
citronová šťáva
pepř
sůl
cherry rajčátka na ozdobu
Příprava
- Rybí maso uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme, necháme vychladnout. Rozebereme na lupínky, kostičky odstraníme, vidličkou rozmělníme na drobné kousky.
- Pórek nakrájíme na tenká kolečka, v cedníku spaříme vařící vodou, necháme okapat a vychladnout.
- K rybímu masu přidáme kolečka pórku a proužky sterilované papriky, přidáme 4 lžíce nálevu z paprik, promícháme, necháme vsáknout lák, hodinu necháme odležet.
- Nakonec promícháme s majolkou, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem.
Doporučení
Mažeme na pečivo, chléb, či toastový chléb, ozdobíme nakrájenými cherry rajčátky.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek