Rybářský rozcestník

Smažené sépie

Sépie připravené minutkově smažením.

1 náročnost
30 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 600 g očistěné mladé sépie
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • majoránka
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Před úpravou sépie dobře omyjeme, odstraníme váček s černou tekutinou, vykucháme, stáhneme kůži, odřízneme přísavky a opět omyjeme
    2. Očištěnou sépii osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a hladkou moukou
    3. Připravené plátky osmažíme na oleji doměkka (asi 10 minut) a pokapeme citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Je-li sépie velká a starší, ovaříme ji po očistění v osolené vodě, nakrájíme na plátky a potom dusíme na zpěněné cibuli, česneku a rajčatech, až změkne.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím