1 l rybího vývaru
200 ml rajčatového protlaku
500 g rybího masa (pstruh, kapr, štika, mix…)
200 g mrkve
200 g celeru
100 g petržele
2 ks stroužky česneku
2 ks bílé cibule
4 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
čerstvý koriandr
bobkový list
sůl
Příprava
- Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k cibuli. Zeleninu posypeme mletou paprikou a kmínem a chvíli restujeme.
- K zelenině přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a ryby nakrájené na větší kostky. Pokud se vám zdá polévka příliš hustá, můžeme podlít ještě více vývarem.
- Vše promícháme, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a vaříme zhruba 30 minut, dokud zelenina úplně nezměkne.
- Jakmile je polévka hotová, vyndáme bobkový list a servírujeme. Před podáváním posypeme polévku nasekaným koriandrem
Doporučení
Recept na rybí vývar najdete zde: Základní rybí vývar
Poznámka
O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.
Více informací na: www.zrozeno.eu