Rybářský rozcestník

Ryba dušená s křenem

Na tento recept lze použít maso jak z mořských ryb (treska, makrela …), tak ze sladkovodních ryb (kapr, candát, štika …). Jedná se o rybí podkovy obalené v mouce, zprudka opečené, pak podušené v zapékací misce zalité ochucenou smetanou.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg rybího masa v celku (kapr, štika, makrela, treska ...)
  • 100 g čerstvě nastrouhaného křenu
  • 2,5 dcl smetany
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • voda
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu naporcujeme na podkovy, ty ještě rozpůlíme a obalíme v hladké mouce
    2. Připravené kousky na oleji zprudka opečeme, opečené porce ryby přendáme do ohnivzdorné mísy, podlijeme vodou a na mírném ohni podusíme 15 minut
    3. Před koncem maso zakápneme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a zalijeme smetanou
    4. Nakonec přidáme strouhaný křen a vše ještě prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.