Rybářský rozcestník

Ryba dušená s křenem

Na tento recept lze použít maso jak z mořských ryb (treska, makrela …), tak ze sladkovodních ryb (kapr, candát, štika …). Jedná se o rybí podkovy obalené v mouce, zprudka opečené, pak podušené v zapékací misce zalité ochucenou smetanou.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg rybího masa v celku (kapr, štika, makrela, treska ...)
  • 100 g čerstvě nastrouhaného křenu
  • 2,5 dcl smetany
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • voda
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu naporcujeme na podkovy, ty ještě rozpůlíme a obalíme v hladké mouce
    2. Připravené kousky na oleji zprudka opečeme, opečené porce ryby přendáme do ohnivzdorné mísy, podlijeme vodou a na mírném ohni podusíme 15 minut
    3. Před koncem maso zakápneme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a zalijeme smetanou
    4. Nakonec přidáme strouhaný křen a vše ještě prohřejeme.

    Doporučení

    Podáváme s bramborem.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.