Rybářský rozcestník

Rybí polévka se zeleninou

Hustá rybí polévka se zeleninou uvařená z rybích odřezků a dalších surovin podle receptu baštýřek z Třeboňska.

2 náročnost
40 minut
rybírybírybí
  • 750-1000 g rybích odřezků (hlavy, ocasy, vnitřnosti)
  • 150 g květáku
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1,5 l vody
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • 1 ks kousek celeru
  • 1 ks bobkový lis
  • 4 ks kuličky nového koření
  • 4 ks kuličky celého pepře
  • 2 lžíce másla
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Odřezky zalijeme v hrnci vodou, přidáme neloupanou celou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, osolíme, dáme vařit.
    2. Jak se začne tvořit pěna, sebereme naběračkou, ztlumíme plamen, přidáme do vývaru oloupanou celou mrkev, petržel, celer, kus květáku, vaříme pod pokličkou 20 minut.
    3. Vývar scedíme, zeleninu a odřezky necháme vychladnout.
    4. V hrnci z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zalijeme vývarem, necháme přejít varem.
    5. Do polévky přidáme obrané rybí maso, nakrájené vnitřnosti, nakrájenou kořenovou zeleninu, květák rozebraný na růžičky, sterilovaný hrášek, dochutíme solí, pepřem, necháme prohřát.

    Doporučení

    Polévku podáváme samotnou, nebo s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!