Rybářský rozcestník

Třeboňská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.

2 náročnost
50 minut
Třeboňská štědrovečerní polévka
  • 600 g kapřích hlav
  • 500 g kapřího mlíčí
  • 150 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g másla
  • 30 g cibule
  • 5 ks zrnek celého pepře
  • 1,5 l vody
  • kousek celého zázvoru
  • sůl
  • osmažená houska nakrájená na drobné kostičky
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
    2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
    3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
    4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
    5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?