Rybářský rozcestník

Třeboňská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.

2 náročnost
50 minut
Třeboňská štědrovečerní polévka
  • 600 g kapřích hlav
  • 500 g kapřího mlíčí
  • 150 g nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g másla
  • 30 g cibule
  • 5 ks zrnek celého pepře
  • 1,5 l vody
  • kousek celého zázvoru
  • sůl
  • osmažená houska nakrájená na drobné kostičky
  • Příprava

    1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
    2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
    3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
    4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
    5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….