Porce lososa potřené hořčicí, pokladené ochucenou petrželkovou strouhankou a v troubě zapečené, servírované s ochuceným špenátem.
1. Rozmixujeme střídu z chleba, na jemno nasekanou petrželku a 1 lžíci olivového oleje, osolíme i opepříme
2. Filety z lososa bez kůže dáme na plech vyložený alobalem, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, navrch rozdělíme připravenou čerstvou petrželkovou strouhanku, kterou přitlačíme k lososu
3. Vložíme do předehřáté trouby na 210 °C a pečeme asi 13 minut
4. Mezitím smícháme citronovou šťávu se lžící olivového oleje, půlkou lžičky soli i pepře a zálivkou přelijeme baby špenát smíchaný s cibulí nakrájenou na měsíčky
5. Jednotlivé porce lososa podáváme s ochuceným špenátem.