Rybářský rozcestník

Losos v bylinkové krustě se špenátem

Porce lososa potřené hořčicí, pokladené ochucenou petrželkovou strouhankou a v troubě zapečené, servírované s ochuceným špenátem.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks filetů z lososa bez kůže
  • 3 ks plátků bílého toustového chleba
  • 1/2 ks červené cibule
  • 140 g baby špenátu
  • 2 hrsti čerstvé petrželky
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmixujeme střídu z chleba, na jemno nasekanou petrželku a 1 lžíci olivového oleje, osolíme i opepříme
    2. Filety z lososa bez kůže dáme na plech vyložený alobalem, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, navrch rozdělíme připravenou čerstvou petrželkovou strouhanku, kterou přitlačíme k lososu
    3. Vložíme do předehřáté trouby na 210 °C a pečeme asi 13 minut
    4. Mezitím smícháme citronovou šťávu se lžící olivového oleje, půlkou lžičky soli i pepře a zálivkou přelijeme baby špenát smíchaný s cibulí nakrájenou na měsíčky
    5. Jednotlivé porce lososa podáváme s ochuceným špenátem.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!