300 g rybího masa bez kostí a kůže (kapr, sumec, candát, treska, okoun)
150 g mušlí nebo krevet
200 g brambor
1,2 l zeleninového vývaru
2 dl smetany na vaření
1 ks mrkev
1 ks bobkový list
1 lžíce kari
hladká mouka
máslo
sůl
Příprava
- Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, naředíme vývarem a rozmícháme.
- Přilijeme zbytek zeleninového vývaru, do kterého přidáme nakrájené brambory, mrkev. Ochutíme kari, přidáme bobkový list, pod pokličkou vaříme, až brambory a mrkev změkne.
- Do polévky nalijeme smetanu, přidáme kousky rybího masa, mořské plody, povaříme 5 minut.
- Na talíři ozdobíme polévku nasekanou petrželkou.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek