Chutný teplý předkrm, nebo i samostatný chod ze slávek upečených v troubě, pak zapečených opět vtroubě, ale pod grilem.
1. Troubu rozehřejte na 220 °C program grilování
2. Slávky omyjte ve studené vodě a zbavte je nečistot, slávky, které jsou otevřené, vyhoďte, nejspíše budou zkažené
3. Vyskládejte je na plech a dejte do rozpálené trouby péct na 15 minut, měly by se do té doby všechny otevřít
4. V misce si mezitím vytvořte marinádu; smíchejte majonézu Hellmann´s Originál, sójovou omáčku, rybí omáčku a rýžový ocet
5. Stonky koriandru zbavte kořínku, pokud ho tam máte, a dobře omyjte, poté koriandr spolu s chilli papričkou nakrájejte na drobno a přidejte k marinádě, dobře promíchejte
6. Pomocí vidličky ze skořápek vyndejte slávky a přendejte do misky s marinádou a promíchejte, aby se ochutil každý kousek
7. Toustový chleba nakrájejte na malé kostičky a vložte do misky, jarní cibulku a koriandr nakrájejte na drobno a smíchejte s toustovým chlebem, lehce osolte a opepřete
8. Skořápky od slávek rozdělte a do každé poloviny vložte jednu slávku se lžičkou marinády, zasypte drobenkou a trochou sezamových semínek
9. Plněné slávky vložte na plech a dejte zapéct do trouby na 10 minut do zezlátnutí.