2 náročnost
30 minut
+ doba vychladnutí a odležení salátu
400 g masa z kapra bez kostí
100 g sterilovaného celeru
100 g drobných žampionů
100 g cibule
100 g rajčat
100 g mrkve
50 g rajčatového protlaku
1 dl bílého vína
mletý černý pepř
citronová šťáva
kolečka citronu
cukr
olej
sůl
Příprava
- Filety z kapra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, odložíme stranou.
- Do oleje po pečení přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, plátky žampionů, kolečka mrkve, přilijeme bílé víno, dusíme do měkka.
- Když zelenina změkne, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a sterilovaný celer, krátce podusíme.
- Směs necháme vychladnout, přidáme rajčatový protlak a kousky opečeného kapra, promícháme a dochutíme, citronovou šťávou, solí, cukrem a mletým pepřem.
- Salát necháme v lednici vychladit, podáváme s pečivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek