Rybářský rozcestník

Jihočeský rybí salát

Tento studený rybí salát chutná nejlépe druhý den, když se všechny suroviny rozleží. Servírujeme ho s čerstvým pečivem.

2 náročnost
30 minut
+ doba vychladnutí a odležení salátu  
jihoceskyjihoceskyjihocesky
  • 400 g masa z kapra bez kostí
  • 100 g sterilovaného celeru
  • 100 g drobných žampionů
  • 100 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 100 g mrkve
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 1 dl bílého vína
  • mletý černý pepř
  • citronová šťáva
  • kolečka citronu
  • cukr
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z kapra nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, orestujeme na oleji, odložíme stranou.
    2. Do oleje po pečení přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, plátky žampionů, kolečka mrkve, přilijeme bílé víno, dusíme do měkka.
    3. Když zelenina změkne, přidáme oloupaná nakrájená rajčata a sterilovaný celer, krátce podusíme.
    4. Směs necháme vychladnout, přidáme rajčatový protlak a kousky opečeného kapra, promícháme a dochutíme, citronovou šťávou, solí, cukrem a mletým pepřem.
    5. Salát necháme v lednici vychladit, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….