Rybářský rozcestník

Polévka z krevet

Vývar s vložkou masa z krevet. Recept ze Španělska.

2 náročnost
40 minut
  • 6 dl živých krevet (nebo 1 malá konzerva)
  • 2 dl bílého vína
  • 60 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 2 ks cibule
  • 1 ks rajčete
  • mletý pepř
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Čerstvé živé krevety důkladně omyjeme malým kartáčkem, vhodíme do vařící osolené vody, vaříme asi čtvrt hodiny a necháme je ve vodě vychladnout
    2. Potom z krevet odstraníme tenký krunýř, z ocasu vyjmeme maso a odstraníme střívko
    3. Hlavičky krevet rozetřeme s polovinou dávky másla
    4. Cibuli nakrájenou na plátky zpěníme na zbylém rozpáleném másle, zasypeme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme jemně nakrájené rajče, víno a dusíme ještě 5 minut
    5. Do polévky vmícháme krevetové hlavičky, ještě krátce povaříme a pak prolisujeme
    6. Polévku osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájené maso z krevet a necháme přejít varem
    7. Při podávání posypeme polévku na jemno nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.