Uvařená ryba zalitá majonézou, podávaná se zeleninou. Recept vhodný jak na zpracování ryb mořských, tak sladkovodních.
1. Zeleninu opereme, očistíme a uvaříme s kořením, scedíme, přidáme ocet a vývar nalijeme do nádoby
2. Rybu očistíme, vykucháme, osolíme a vložíme do vývaru
3. Do ryby vložíme 2 mrkve, rybu položíme na vložku a připevníme ji lýkem
4. Rybu s vložkou vložíme do vaničky do horkého vývaru a uvaříme ji zvolna na mírném ohni
5. Sejmeme ji z plotny, necháme vychladnout ve vývaru, vyjmeme i s vložkou, necháme okapat a přendáme na oválnou mísu
6. Hotovou majonézu okyselíme octem, přisladíme a podle potřeby zředíme vývarem
7. Touto majonézou obložíme rybu, trochu majonézy zředíme a nalijeme na rybu tak, aby splývala
8. Rybu ozdobíme vařenou nakrájenou zeleninou, do očních důlků vložíme zrnka nového koření a do tlamičky dáme snítku petrželky
9. Dno mísy vyložíme okapaným sterilovaným zeleným hráškem, kolečky rajčat a lístky hlávkového salátu.
Vložka je gastronomický plát nebo rošt a slouží nám k tomu, aby se nám ryba při manipulaci nerozpadla.