V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.
1 náročnost
50 minut
+ doba naložení v soli a octu + 8 dní uležení
Ryba v oleji
1 kg libovolného čerstvého rybího masa
olej (slunečnicový, ale může být i olivový)
ocet 8 %
voda
sůl
vhodné sklenice s uzávěrem (zavařovací)
Koření a další suroviny do každé sklenice:
1 ks středně velké cibule
2 ks bobkové listy
několik kuliček černého pepře a nového koření
Příprava
Filety z ryb nakrájíme na menší, ale silnější, plátky, propláchneme je studenou vodou, pak je nasolíme, soli dáme raději více než méně, necháme je v lednici 2-3 dny naložené v soli, přebytečnou vodu, co maso pustí, každý den slijeme
Nasolené rybí maso důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané tentokrát naložíme na 2-3 dny do octa
Opět důkldně propláchneme pod studenou tekoucí vodou (případně stáhneme kůži)
Do vhodných sklenic s uzávěrem vyskládáme připravené rybí maso spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a kořením, zalijeme až po okraj mírně prohřátým olejem a necháme, důkladně uzavřené, 8-10 dní uležet.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!