Rybářský rozcestník

Ryba v oleji

V oleji naložené rybí maso, skvělá konzerva na zimu. Dá se jíst jen tak, nebo dobře poslouží jako polotovar na další zpracování, například na obložení pizzy, na pomazánku apod.

1 náročnost
50 minut
+ doba naložení v soli a octu + 8 dní uležení  
Ryba v oleji
  • 1 kg libovolného čerstvého rybího masa
  • olej (slunečnicový, ale může být i olivový)
  • ocet 8 %
  • voda
  • sůl
  • vhodné sklenice s uzávěrem (zavařovací)
  • Koření a další suroviny do každé sklenice:
  • 1 ks středně velké cibule
  • 2 ks bobkové listy
  • několik kuliček černého pepře a nového koření
  • Příprava

    1. Filety z ryb nakrájíme na menší, ale silnější, plátky, propláchneme je studenou vodou, pak je nasolíme, soli dáme raději více než méně, necháme je v lednici 2-3 dny naložené v soli, přebytečnou vodu, co maso pustí, každý den slijeme
    2. Nasolené rybí maso důkladně propláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané tentokrát naložíme na 2-3 dny do octa
    3. Opět důkldně propláchneme pod studenou tekoucí vodou (případně stáhneme kůži)
    4. Do vhodných sklenic s uzávěrem vyskládáme připravené rybí maso spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a kořením, zalijeme až po okraj mírně prohřátým olejem a necháme, důkladně uzavřené, 8-10 dní uležet.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím