Rybářský rozcestník

Smažený kapr naložený v pivu

V pivě marinované porce kapra, obalené ve vejcích a parmazánové strouhance, usmažené dozlatova.

2 náročnost
90 minut
+ 1 hodina marinování  
Smažený kapr naložený v pivu
  • 8 ks porcí kapra
  • 3 ks vejce
  • 500 ml piva
  • 400 g strouhanky
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • čerstvá petrželová nať
  • mletý černý pepř
  • olej na smažení
  • plátky citrónu
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra omyjeme a osušíme, vložíme do mísy a zalijeme pivem, přetáhneme potravinářskou fólií a dáme na 1 hodinu odležet do chladu
    2. Připravíme si ingredience na obalování; vejce rozšleháme se solí a pepřem, zvlášť promícháme nastrouhaný parmazán se strouhankou
    3. Porce kapra vyjmeme z piva, osušíme, protáhneme rozšlehanými vejci a obalíme ve strouhance
    4. Obalené maso smažíme v rozpáleném oleji a po usmažení je odkládáme na vrstvu papírových ubrousků
    5. Na velký talíř natrháme petrželkovou nať, na ni poklademe porce kapra, které ještě ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.