Rybářský rozcestník

Pstruh na klacku pečený nad ohněm podle Romana Pauluse

Recept z YouTube z kanálu: Kuchyně Lidlu – Na klacku se dá jednoduše opéct špekáček nebo třeba kousek chleba, to zkusil už snad každý. Ale pokud si chcete zaručeně pochutnat, vyzkoušejte na klacku upéct i celou rybu! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak se nad ohněm dá připravit pečený pstruh. Naučíte se, jak rybu správně ochutit (pepřem, solí a bylinkami – libečkem a voňavým koprem), ale hlavně to, jak ji dobře napíchnout na klacek, aby se opekla rovnoměrně. Nakonec stačí jen najít správné místo nad ohněm a chvilku si počkat. Díky triku Romana Pauluse snadno poznáte i to, kdy budete s opékáním hotovi!

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruzi
  • pepř
  • sůl
  • bylinky (libeček, kopr, tymián, rozmarýn, petrželku...)
  • Příprava

    1. Pstruhy připravené pro kuchyňské zpracování osolíme a okořeníme pepřem z obou stran, také zevnitř, vše pěkně vmasírujeme do kůže i masa ryb.
    2. Do dutin ryb vložíme po hrsti bylinek.
    3. Nad ocasem protáhneme klacek, na kterém budeme rybu opékat, ten dále protlačíme tak, aby vyjel za hlavou ryby. Dvěma menšími klacky pak každou rybu zajistíme na klacku, propíchneme pod páteří, aby bylinky zůstaly uvnitř a ryba se neotáčela kolem klacku. Menší zajišťovací klacíky také umožní, aby byla spodní část ryb mírně otevřená.
    4. Klacky zapíchneme do země těsně u ohně nakloněné nad ohněm. Hlídáme oheň.
    5. Opékáme tak dlouho, až se ryby začnou nakonec na klacku přeci jen otáčet, bude to trvat cca 30 minut. Na hřbetě rybu pomačkáme prsty, pokud se hřbet poddá prstům, je hotovo!

    Doporučení

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Živou nástrahou vytuněné pop up boilie

    Bílá a barevná směs masných červů patří mezi nejpoužívanější nástrahy především v plavané a při chytání s feederovým prutem, najdou ovšem uplatnění i při lovu na položenou. Jsou velice univerzální nástrahou na většinu ryb žijících v našich vodách. Chytat se na ně dá po celý rok. Ovšem to ví asi každý rybář, ovšem ne každý ví, jak je použít na lov i trofejních kaprů v kombinaci s pop up boilie koulí. Existuje několik možností, ale my tu pro vás máme opravdu vychytaný způsob!

    Územní přebor v LRU na mušku – řeka

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz Vás srdečně zve na Územní přebor v LRU na mušku – řeka. Závod v lovu ryb na umělou mušku se uskuteční v neděli 13.10.2024 na MP revíru Úslava 1– 431071  v Plzni Lobzích u mostu ke střelnici……