Rybářský rozcestník

Kapr se smetanou, jablky a křenem nebo pažitkou

V mírně osolené vodě, s kolečky citrónu, povařené porce kapra, servírované přelité omáčkou připravenou z ušlehané smetany, nastrouhaných jablek a křenu nebo nasekané pažitky.

2 náročnost
30 minut
  • 600-800 g kapra
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks jablka
  • křen (pažitka)
  • citrón
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra povaříme v mírně osolené vodě tak 10 minut společně s kolečky citrónu (z jedné poloviny citrónu)
    2. Uvařené maso vytáhneme z vody, necháme okapat a mírně prochladnout
    3. Smetanu vyšleháme do husté šlehačky, přidáme do ní nastrouhaná jablka, dále nastrouhaný křen nebo nadrobno nasekanou pažitku, pokud nemáte křen rádi, osolíme, promícháme
    4. Jednotlivé porce ryby zalijeme omáčkou, ozdobíme kolečky citrónu a ihned podáváme.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Rybářská technika chytání – lov přívlačí (vláčka)

    Přívlač je rybolovná technika, kdy se snaží rybář přelstít rybu pomocí umělé, nebo přirozené nástrahy (mrtvé rybky) tak, že ji vede cukavými pohyby, snažíce se co nejvíce napodobit zraněnou rybu, případně jiné vodní živočichy, které mají v oblibě dravé ryby. Cíl je jasný, vyprovokovat dravce k útoku a pak po zaseknutí ho vytáhnout z vody.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím