Rybářský rozcestník

Špízy z garnátů a ovoce

Garnáti grilovaní s ovocem v alobalu.

2 náročnost
40 minut
  • 16 ks vyloupaných garnátů
  • 8 ks švestek
  • 2 ks hrušky
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 4 snítky tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • alobal
  • sůl
  • Příprava

    1. Vyloupané garnáty a ovoce omyjeme, necháme důkladně okapat
    2. Švestky rozpůlíme, zbavíme pecek, hrušky rozpůlíme a ze středu vyřízneme střed s jádry, vče omyjeme a nakrájíme na větší kousky
    3. Vždy 4 ks garnátů napichujeme na jednotlivé jehly střídavě spolu s ovocem
    4. Špízy potřeme olejem, dochutíme pepřem a solí, doplníme je o snítky tymiánu a rozmarýnu
    5. Jednotlivě jehly zabalíme do alobalu
    6. Grilujeme, za častého obracení, 15-20 minut.

    Doporučení

    Takto upravené špízy servírujeme s čerstvým pečivem nebo například s uvařenými rýžovými nudlemi.

    Poznámka

    Postup vybírání masa z garnátů: Korýše uchopíme oběma rukama za ocas a halvu a opatrně jimi otáčíme proti sobě, až je roztrhneme. Dolní stranu ocasové části nastříhneme a maso z krunýře vybereme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!