2 náročnost
45 minut
+ doba odležení masa
Rozpis na 2 porce:
2 ks porce kapra každý cca 200 g
2 ks stroužky česneku
1 ks cca 10 cm pórku
50 g slaniny
2 dl černého piva
1 lžíce kečupu
citronová šťáva
sladká mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
olej
sůl
Příprava
- Porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme, hodinu necháme odležet.
- Rybu osušíme, potřeme drceným česnekem, poprášíme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali červenou papriku.
- Porce ryby na oleji opečeme z obou stran do zlatova.
- Přendáme do zapékací misky a přelijeme černým pivem, ve kterém jsme rozmíchali lžíci kečupu.
- Přidáme nakrájený pórek, rybu poklademe plátky slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut na 180 °C, občas rybu přelijeme šťávou.
Doporučení
Kapra na černém pivu podáváme s pečenými brambory.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek