Rybářský rozcestník

Pomazánka z uzených ryb IV.

Další vyzkoušená varianta receptu pomazánky připravené z přebytku vyuzených ryb, vajec, jarní cibulky, okurky…

1 náročnost
15 minut
pomazánkapomazánkapomazánka
  • 300 g masa z uzených ryb bez kostí
  • 2 ks jarní cibulky s natí
  • 2 ks natvrdo uvařená vejce
  • 1 ks sterilovaná okurka
  • 1 lžíce kečupu
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso rozmělníme vidličkou na menší kousky, kostičky odstraníme.
    2. Přidáme nakrájenou cibulku s natí, nakrájenou okurku, nastrouhaná vejce, vše promícháme.
    3. Zjemníme lžičkou kečupu, opepříme, případně přisolíme, ale pozor se solí, uzené ryby jsou slané! Vše opět důkladně promícháme.
    4. Pomazánku necháme vychladit, podáváme ji namazanou na čerstvém pečivu.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Zimní rybářské vybavení pro komfortní rybolov

    Ženete se za kapitálními úlovky, nebo máte ambice chytit nejvýše rýmu, ale zrelaxovat se přitom v klidu přírody? Zimní rybaření má svoje nezaměnitelné kouzlo – čistá voda, ticho a jasný svit slunce odrážející se ve třpytu ledových krystalů. A pokud se důkladně vybavíte a obléknete, nemusíte chytit ani onu příslovečnou rýmu. Poradíme vám, co s sebou i na sebe.

    Tinktura z koňského kaštanu

    Kaštan koňský nebo také jírovec maďal a jeho plody bývají díky velkému obsahu bezpečných přírodních látek, jako jsou flavonoidy a glykosidy součástí mnoha mastí, které mají příznivé účinky na žilní a lymfatický systém. Zkuste si vyrobit domácí tinkturu ze zralých a čerstvých kaštanů, která pomáhá při otokách, křečových žílách, pocitu těžkých nohou.

    Rybářský ples v Rožmitále pod Třemšínem

    Český rybářský svaz, místní organizace Rožmitál pod Třemšínem zve na tradiční Rybářský ples. Koná se 12. listopadu od 20 hodin v rožmitálském společenském centru. K tanci a poslechu bude hrát skupina Sekvence. Připravena bude bohatá rybí a zvěřinová tombola.