Rybářský rozcestník

Kapr na slanině

Porce kapra uvařené ve slané vodě doměkka, servírované přelité omáčkou z orestované cibule, slaniny, mleté červené papriky a vývaru z kapra.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g kapra
  • 80-100 g slaniny
  • 1 ks středně velké cibule
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, naporcovaného kapra uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak vývar slijeme, necháme na později, maso necháme důkladně okapat, ale uchováme v teple
    2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, pak ji orestujeme spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky, zmírníme zdroj tepla, cibuli se slaninou dochutíme červenou paprikou, zamícháme, zalijeme částí vývaru, ve kterém se vařily porce kapra, krátce povaříme, občas zamícháme
    3. Uvařené porce ryby rozdělíme na jednotlivé talíře, kapra servírujeme přelitého omáčkou, obloženého například kousky čerstvé zeleniny.

    Doporučení

    Kdo má rád hustější omáčky, může tuto na konci zahustit trochou solamylu (škrobové moučky) rozmíchaného v malém množství studené vody.

    Nejčtenější články

    Lisovaný rohlík s libečkem

    Tento fígl používali již staří labští rybáři na začátku minulého století. Jde o to rohlík napařit vodou, do které dáme několik stonků libečku, po vylisování pak nakrájený rohlík s listy čerstvého libečku ještě skladujeme.

    Čarování s toustovým chlebem na rybách

    Použití toustového chleba na rybách jsem si zamiloval. Jde totiž o atraktivní nástrahu pro téměř všechny býložravé druhy ryb, tedy například karasy, cejny, plotice, tlouště, ale také kapry. Ale jak ho nastražit, aby na háčku, případně i na vlasu pod ním, vydržel co nejdéle? Možností je mnoho, vyzkoušejte některé naše tipy.

    Vodní plocha Písková Lhota u Poděbrad (rybářský revír 411 983) očima Rybářského rozcestníku

    Nedávno jsem měl možnost strávit několik dní na pískovně u Poděbrad, kam mě pozval předseda SÚS Dušan Hýbner. Uskutečnili se tam totiž rybářské závody, konkrétně klání „O pohár předsedy Středočeského územního svazu“. Po samotných závodech jsem měl pak možnost čtyři dny zůstat v tomto krásném prostředí a také si zachytat. Hned první den jsem zažil setkání nejen s pěkným kaprem, ale především s úžasným jeseterem měřícím více jak 1 metr. A to jsem netušil, že si během mého pobytu, na této vodní ploše, vytáhnu ještě další dva metrové jesetery.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím