Rybářský rozcestník

Kapr na slanině

Porce kapra uvařené ve slané vodě doměkka, servírované přelité omáčkou z orestované cibule, slaniny, mleté červené papriky a vývaru z kapra.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g kapra
  • 80-100 g slaniny
  • 1 ks středně velké cibule
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, naporcovaného kapra uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, pak vývar slijeme, necháme na později, maso necháme důkladně okapat, ale uchováme v teple
    2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, pak ji orestujeme spolu se slaninou nakrájenou na malé kostičky, zmírníme zdroj tepla, cibuli se slaninou dochutíme červenou paprikou, zamícháme, zalijeme částí vývaru, ve kterém se vařily porce kapra, krátce povaříme, občas zamícháme
    3. Uvařené porce ryby rozdělíme na jednotlivé talíře, kapra servírujeme přelitého omáčkou, obloženého například kousky čerstvé zeleniny.

    Doporučení

    Kdo má rád hustější omáčky, může tuto na konci zahustit trochou solamylu (škrobové moučky) rozmíchaného v malém množství studené vody.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!