Rybářský rozcestník

Matjesový salát s nakládanými houbami

Svačinový rybí salát vhodný také jako pochutina k pivu například spolu s čerstvým pečivem. Vyzkoušený recept, salát opravdu chutná skvěle.

1 náročnost
30 minut
(příprava dva dny!)  
matjesovýmatjesovýmatjesový
  • 500 g den dopředu uvařených brambor
  • 250 g nakládaných hub (ryzce, hříbky, směs)
  • 250 g řezů z matjesů v oleji
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks červené cibule
  • nálev z okurek
  • olej z matjesů
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Den předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky, smícháme je s nakrájenou cibulí a okurkou.
    2. Přidáme nakrájené matjesy a propláchnuté, naložené houby.
    3. Podle chuti dále přilijeme nálev z okurek a olej z matjesů, okořeníme mletým pepřem, podle chuti můžeme i přisolit, ale pozor, matjesy jsou slané dost.
    4. Salát necháme v lednici nejméně 1 hodinu vychladit a rozležet.

    Doporučení

    Podáváme s pečivem a nejlépe dobře vychlazeným pivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.