1 náročnost
30 minut
(příprava dva dny!)
500 g den dopředu uvařených brambor
250 g nakládaných hub (ryzce, hříbky, směs)
250 g řezů z matjesů v oleji
2 ks sladkokyselé okurky
2 ks červené cibule
nálev z okurek
olej z matjesů
mletý pepř
sůl
Příprava
- Den předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky, smícháme je s nakrájenou cibulí a okurkou.
- Přidáme nakrájené matjesy a propláchnuté, naložené houby.
- Podle chuti dále přilijeme nálev z okurek a olej z matjesů, okořeníme mletým pepřem, podle chuti můžeme i přisolit, ale pozor, matjesy jsou slané dost.
- Salát necháme v lednici nejméně 1 hodinu vychladit a rozležet.
Doporučení
Podáváme s pečivem a nejlépe dobře vychlazeným pivem.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek