Rybářský rozcestník

Sumec v alobalu II.

Kostky sumce s brambory a další zeleninou ochucené kořením, upečené v alobalu na grilu, nebo i doma v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba předvaření brambor a odležení masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 500 g masa ze sumce (2 větší podkovy)
  • 400 g předvařených menších brambor
  • 200 g cukety
  • 8 ks listů římského salátu
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks červená paprika
  • grilovací koření ryby
  • sušená petrželka
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • pažitka
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy nakrájíme na větší kostky, středovou páteřní kost a menší kůstky, tuk odstraníme, kůži na kostkách necháme, aby se maso nerozpadnulo.
    2. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
    3. Menší brambory předvaříme do polo měkka a necháme vychladnout.
    4. Dva čtverce alobalu 25 x 25 cm potřeme olivovým olejem, rozdělíme a naskládáme plátky oloupaných brambor, osolíme, posypeme sušenou pažitkou, drceným kmínem, poklademe proužky cibule, kostky sumce, plátky cukety, rajčat, proužky papriky. Posypeme grilovacím kořením, sušenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem, zabalíme.
    5. Na rozpáleném grilu pečeme 25 minut. Balíčky rozděláme, na talíře dáme omyté listy římského salátu, obložíme na talíři upečenou zeleninu, rybím masem, brambory, posypeme pažitkou a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?