2 náročnost
45 minut
+ doba předvaření brambor a odležení masa
Rozpis na 2 porce:
500 g masa ze sumce (2 větší podkovy)
400 g předvařených menších brambor
200 g cukety
8 ks listů římského salátu
4 ks rajčata
2 ks červené cibule
1 ks červená paprika
grilovací koření ryby
sušená petrželka
citronová šťáva
drcený kmín
olivový olej
pažitka
sůl
Příprava
- Podkovy nakrájíme na větší kostky, středovou páteřní kost a menší kůstky, tuk odstraníme, kůži na kostkách necháme, aby se maso nerozpadnulo.
- Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
- Menší brambory předvaříme do polo měkka a necháme vychladnout.
- Dva čtverce alobalu 25 x 25 cm potřeme olivovým olejem, rozdělíme a naskládáme plátky oloupaných brambor, osolíme, posypeme sušenou pažitkou, drceným kmínem, poklademe proužky cibule, kostky sumce, plátky cukety, rajčat, proužky papriky. Posypeme grilovacím kořením, sušenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem, zabalíme.
- Na rozpáleném grilu pečeme 25 minut. Balíčky rozděláme, na talíře dáme omyté listy římského salátu, obložíme na talíři upečenou zeleninu, rybím masem, brambory, posypeme pažitkou a podáváme.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek