Rybářský rozcestník

Sumec v alobalu II.

Kostky sumce s brambory a další zeleninou ochucené kořením, upečené v alobalu na grilu, nebo i doma v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba předvaření brambor a odležení masa  
sumecsumecsumecsumec
  • Rozpis na 2 porce:
  • 500 g masa ze sumce (2 větší podkovy)
  • 400 g předvařených menších brambor
  • 200 g cukety
  • 8 ks listů římského salátu
  • 4 ks rajčata
  • 2 ks červené cibule
  • 1 ks červená paprika
  • grilovací koření ryby
  • sušená petrželka
  • citronová šťáva
  • drcený kmín
  • olivový olej
  • pažitka
  • sůl
  • Příprava

    1. Podkovy nakrájíme na větší kostky, středovou páteřní kost a menší kůstky, tuk odstraníme, kůži na kostkách necháme, aby se maso nerozpadnulo.
    2. Maso osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme hodinu odležet.
    3. Menší brambory předvaříme do polo měkka a necháme vychladnout.
    4. Dva čtverce alobalu 25 x 25 cm potřeme olivovým olejem, rozdělíme a naskládáme plátky oloupaných brambor, osolíme, posypeme sušenou pažitkou, drceným kmínem, poklademe proužky cibule, kostky sumce, plátky cukety, rajčat, proužky papriky. Posypeme grilovacím kořením, sušenou petrželkou, pokapeme olivovým olejem, zabalíme.
    5. Na rozpáleném grilu pečeme 25 minut. Balíčky rozděláme, na talíře dáme omyté listy římského salátu, obložíme na talíři upečenou zeleninu, rybím masem, brambory, posypeme pažitkou a podáváme.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.

    Použití PVA šňůrky (nitě) v praxi

    PVA materiál (polyvinylalkohol) je pro rybáře velmi prospěšný. Vyrábějí se z něj totiž sáčky, punčochy, ale také pásky či šňůrky, které rybáři využívají na několik způsobů. Pomocí PVA sáčků či punčoch můžeme například dopravit na lovné místo přímo k háčku zakrmovací směs, pomocí šňůrek pak lze zafixovat nástrahy nebo dokonce části koncových sestav tak, aby se během nahazování nezamotaly, což rybáři zajistí jistotu, že má nastraženo přesně podle jeho představ a záběr může být velmi reálný. Dnes se ale zaměříme právě na PVA šňůrky a možnosti, jak je u vody využít.

    Pozvánka na dětské závody do Příbrami

    Místní organizace Příbram pořádá dětské náborové rybářské závody, které se konají 6. 10. 2024 na rybníku Horní Obora….