Mojo verde je skvělá zelená omáčka k rybám i jinému masu. Pochází z Kanárských ostrovů. Základem je rozmixovaná zelená paprika, petrželka, olivový olej a jablečný ocet. Existuje mnoho obměn. K losovovi je prostě báječná!
2 náročnost
40 minut
Losos s omáčkou mojo verde
Rozpis pro 4 osoby:
600 g filetů z lososa (4 ks po 150g)
citronová šťáva
chilli vlákna
olivový olej
sůl
Omáčka mojo verde:
3 ks stroužky utřeného česneku
1 ks zelená paprika
1 ks chilli paprička
3 lžíce nasekaného koriandru
3 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
sůl
Příprava
Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvilku odležet
Mezitím si připravíme omáčku mojo verde; do mixéru nalijeme olivový olej, jablečný ocet, přidáme nakrájenou papriku, čerstvý koriandr a petrželku, česnek, chilli papričku, rozmixujeme, přelijeme do misky, ochutíme podle chuti solí
Filety z lososa osušíme, opečeme na olivovém oleji z obou stran do měkka
Filety na talíři potřeme omáčkou, posypeme chilli vlákny, podáváme například s pečenými brambory, černými olivami a červenou paprikou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Ryby vařené v páře přelité pikantní omáčkou jsou v Asii velmi oblíbené. Určitě budou chutnat i nám Evropanům. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!