
Losos s omáčkou mojo verde
Rozpis pro 4 osoby:
600 g filetů z lososa (4 ks po 150g)
citronová šťáva
chilli vlákna
olivový olej
sůl
Omáčka mojo verde:
3 ks stroužky utřeného česneku
1 ks zelená paprika
1 ks chilli paprička
3 lžíce nasekaného koriandru
3 lžíce nasekané petrželky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce jablečného octa
sůl
Příprava
- Filety z lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, necháme chvilku odležet
- Mezitím si připravíme omáčku mojo verde; do mixéru nalijeme olivový olej, jablečný ocet, přidáme nakrájenou papriku, čerstvý koriandr a petrželku, česnek, chilli papričku, rozmixujeme, přelijeme do misky, ochutíme podle chuti solí
- Filety z lososa osušíme, opečeme na olivovém oleji z obou stran do měkka
- Filety na talíři potřeme omáčkou, posypeme chilli vlákny, podáváme například s pečenými brambory, černými olivami a červenou paprikou.